0

Н ад 150 българи са блокирани на летището във Франкфурт на Майн повече от 10 часа, след като не са успели да излетят за София в 23.00 часа снощи.

Един от пътниците Росен Стойнов разказа пред БНТ, че в началото са им казали, че полетът ще закъснее с 30 минути. После обяснили, че ще сменят самолета, но това така и не се е случило.

Сред сънародниците ни има и 12 бебета. До момента те не са получили почти никаква храна и са нощували на летището. В момента подготвят списък на всички пътници, които са блокирани на летището във Франкфурт и ще искат обезщетение от нискотарифната авиокомпания, с която летят. От компанията няма реакция на този етап.

По-късно от Външно министерство съобщиха, че оказват съдействие на сънародниците ни, блокирани на летище „Франкфурт-Хан” в Германия.

„МВнР незабавно се свърза с летищните власти и авиопревозвача, като от тяхна страна към момента няма допълнителна яснота относно създалата се ситуацията”, уточняват от ведомството.

По информация на МВнР полетът, предвиден да излети за София в 20:15 ч., към момента е отложен за 23:00 ч.

Зам.-министър Ирена Димитрова се е свързала с българин на летището за информация за състоянието на сънародниците ни, както и за продукти от първа необходимост, които спешно да бъдат доставени от служители на генералното ни консулство.