0

Н а някои от партията в правителствената резиденция е имало „сериозно неспазване не само на високите стандарти, очаквани от работещите в сърцето на правителството, но и на стандартите, очаквани от цялото британско общество". Това е изводът от дългоочаквания доклад по "Партигейт", изготвен от висшата държавна служителка Сю Грей. Той бе връчен на премиерът Борис Джонсън, след което съдържанието му бе публично оповестено.

На някои от партията в правителствената резиденция е имало „сериозно неспазване не само на високите стандарти, очаквани от работещите в сърцето на правителството, но и на стандартите, очаквани от цялото британско общество". Това е изводът от дългоочаквания доклад по "Партигейт", изготвен от висшата държавна служителка Сю Грей. Той бе връчен на премиерът Борис Джонсън, след което съдържанието му бе публично оповестено.

Обвиненията, че премиерът и неговият персонал не са спазвали ограниченията, наложени на страната с цел ограничаване на разпространението на коронавируса, предизвикаха обществено недоволство и някои консервативни депутати призоваха министър-председателят да подаде оставка.
Ето още от изводите в доклада на Сю Грей:
На фона на пандемията, когато правителството молеше гражданите да приемат широкообхватни ограничения върху живота си, поведението на някои участници в тези събирания е трудно за оправдание.


Някои от въпросните събирания представляват сериозно неспазване не само на високите стандарти, очаквани от работещите в сърцето на правителството, но и на стандартите, очаквани от цялото британско общество по това време.
Изглежда, че се е обръщало твърде малко внимание на случващото се в цялата страна при разглеждането на уместността на някои от тези събирания, рисковете, които представляват за общественото здраве и как биха могли да изглеждат пред обществото.