0

П редставители на Европейския съюз осъществиха първа официална визита в Тайван на фона на напрежението с Китай около независимостта на острова, съобщи Reuters. ЕС изпрати 13 депутати от комисията за чуждестранна намеса в демократичните процеси в Тайван.

Представители на Европейския съюз осъществиха първа официална визита в Тайван на фона на напрежението с Китай около независимостта на острова, съобщи Reuters. ЕС изпрати 13 депутати от комисията за чуждестранна намеса в демократичните процеси в Тайван.

Рафаел Глуксман, френски член на комисията, оглавява делегацията. "Разцветът на вашата демокрация е страхотен и затова сме толкова щастливи, че сме тук", каза Глуксман.

Делегацията се срещна с министър-председателя на Тайван Су Цен Чан и ще се срещне с президента Цай Ин-вен и министъра на цифровите технологии Одри Тан. "Въпреки че сме географски много далеч, между нашите две страни, ние споделяме едни и същи ценности, като свобода, демокрация, права на човека и върховенство на закона. ... В това отношение ние всъщност сме много близки", каза Цен-чан.