0

Д вама германски полицаи (жена на 24 години и мъж на 29 години) -  са били застреляни тази нощ при рутинна пътна проверка на автомобил в западната част на страната, съобщи местната преса. Двойното убийство било извършено около 4,20 ч. днес близо до град Кузел, провинция Райнланд-Пфалц. При проверката в багажника на колата на престъпниците е открито мъртво диво животно – това са съобщили убитите служители по радиостанцията, а следващата им реплика е била: „Те стрелят по нас!“, пише в. „Билд“. След това съобщение към мястото на престъплението е тръгнало подкрепление, но когато са стигнали на място, полицайката, която както стана известно още е била студентка в полицейската академия, вече е била мъртва, а нейният колега е починал малко по-късно.

Извършителите, които вероятно са ловци и сигурно затова са били въоръжени, са избягали. Полицията не разполага с тяхно описание, нито знае с каква кола и накъде са тръгнали.

Поне единият от извършителите на двойното убийство е въоръжен, предупреди полицията и призова шофьорите в района да не качват хора на стоп.