Б ългарски футболисти са под снежна блокада в Турция. Това съобщиха от ФК "Марица 1921 Пловдив" в профила си във Фейсбук.

 

Български футболисти са под снежна блокада в Турция. Това съобщиха от ФК "Марица 1921 Пловдив" в профила си във Фейсбук.

 

"Отборът на "Марица" е блокиран от понеделник следобед на около 20 км. от Истанбул, заради обилния снеговалеж. Пътищата към града са блокирани, затворено е и летището, а полетите са отменени", информираха от спорния клуб.

Те допълват, че за ситуацията е уведомено посолството ни в Турция, от където са обещали съдействие.

"Положението наистина е бедствено. Постоянно съм в контакт с момчетата и треньорския щаб. Държат се. Говорих с доста хора и ми казаха, че такова чудо край Истанбул не е имало. Представете си щом летището е затворено, какво е", каза пред marica.bg предизидентът на клуба Христо Христов.
Един от вариантите е тимът да продължи към Анталия с автобус, тъй като полетите към момента са отменени. По план "Марица" трябва да проведе зимен лагер в Анталия до 5 февруари, като по време на престоя си "жълто-сините" имат планирани четири контролни срещи.