0

И звестният френски агент на модели Жан-Люк Брюнел, обвинен в сводничество и изнасилване на непълнолетни, бе намерен мъртъв в затвора "Санте" в Париж. Става дума за самоубийство.

Френската полиция е започнала разследване на обстоятелствата, при които е настъпила смъртта на арестувания.

Брунел бе един от заподозрените по делото на американския милиардер Джефри Епстийн, който бе обвинен в трафик на хора и сексуални контакти с непълнолетни, беше арестуван в САЩ през юли 2019 г., а през август същата година бе намерен мъртъв в затворническа килия. Като причина за смъртта е посочено самоубийство.

Брунел беше задържан на летище "Шарл дьо Гол" в Париж на 16 декември 2020 г., докато чакаше да се качи на полет за Дакар. Агентът на модели е заподозрян в сводничество, включително в това, че е събирал непълнолетни момичета за Епстийн.

60-годишният французин е съосновател на MC2 Model Management - агенция за модели в Маями с офиси в Ню Йорк и Тел Авив. Брунел е участвал в кариерата на звезди като Мила Йовович, Кристи Търлингтън и Шарън Стоун.

Той е близък приятел на Епстийн дълги години и името му често се появява в бордовите дневници на частните самолети на милиардера.

Една от непълнолетните, които Епстийн е въвлякъл в проституция, разказва на полицията, че Брунел е довел в САЩ много млади момичета (на възраст 12 и повече години) със сексуална цел и ги е предал на свои приятели, особено на Епщайн. Много от момичетата идват от бедни страни или семейства и той ги примамва в Америка с обещанието да ги превърне в модели.