0

П рез 2020 г., минути след началото на новата си работа във фирма за софтуерно инженерство в Атланта, Дилън Стоун-Милър прочита лично съобщение в Instagram, което го оставя зашеметен.

Една жена, която била заченала дъщеря със спермата, която той първо дарил на банка за семенна течност преди девет години, докато бил в колеж, успяла да го проследи и искала да му благодари.

БЕЗ ДА ВИ ПИТА: Луксозен хотел предлага изненадващ бонус "Гадост"

Скоро Дилън открил, че щрака през профила на жената в Instagram, взирайки се в стотици снимки на биологичната си дъщеря.

„Като видях красивото лице на това малко момиче, просто ме изпълни с толкова много радост, любов и благодарност“, каза той пред People. „Трябваше да се боря, за да сдържа сълзите“, добави той.

През следващите месеци Стоун-Милър започнал да се чува с десетки родители - всички от които се били възползвали от неговата семенна течност. Използвайки неговия донорски номер, те намерили пътя един към друг онлайн и създали група във Facebook, за да поддържат връзка.

В крайна сметка Стоун-Милър изчислява, че има най-малко 97 биологични деца в шест държави, но казва, че истинският брой може да е повече от 250. Разкритието промени траекторията на живота му и в крайна сметка го вдъхновило да стане страстен защитник на донорството.

ГИНЕКОЛОГ, ТА ДРЪНКА: Лекар посъветвал Кортни Кардашиян да пие сперма, за да забременее!

Сега той призовава за законови ограничения за броя на бременностите, произтичащи от един донор на сперма, както и за промени в начините, по които индустрията за милиарди долари третира хора като него и семействата на реципиентите.

„Веднага щом видях лицето на това малко момиченце, което изглеждаше точно като мен, нямаше връщане назад“, казва Стоун-Милър, който прекара четири месеца миналата година, шофирайки през цялата страна, срещайки се с някои от биологичните си деца. „Знаех, че ще бъде важно да се покажа по начините, по които тя и нейното семейство, заедно с всички други семейства, искат от мен“, продължи той.

Идеята да стане донор дойде от съквартиранта на Стоун-Милър в държавния университет на Джорджия през 2011 г. Не след дълго той печелеше по 100 долара на дарение в базираната в Атланта банка за сперма Xytex, която обслужва клиенти по целия свят.

Ананасът пази мъжкото либидо

„В крайна сметка мотивацията ми беше финансова, да помогна да плащам сметки и обучение като разорен студент“, казва Стоун-Милър, който изчислява, че е направил около 400 дарения на възраст между 20 и 25 години, което му донесло около 40 000 долара.