0

П ринц Хари се върна в Обединеното кралство, за да се срещна с баща си, 24 часа след бе съобщено, че крал Чарлз има рак . Хари кацна в ранния следобед във вторник на летище Хийтроу с редовен полет от Лос Анджелис. Той пътува сам, съпругата му Меган и децата им 4-годишния Арчи, на 2-годишната Лилибет останаха в Калифорния. При пристигането си на Хийтроу Хари се качи в очакващия го тъмен Range Rover и потегли към Лондон с полицейски ескорт.

Бъкингамският дворец обяви, че самият Чарлз е телефонирал на Хари, за да го информира за заболяването си. Принцът бе за последно в английската столица през май миналата година за коронацията на краля, но си тръгна веднага след церемонията, без да участва в тържествата в двореца и без да има лични срещи с останалите членове на Уиндзор.

СЛЕД СТРАШНАТА ДИАГНОЗА: Абдикацията на крал Чарлз III на дневен ред! Уилям все по-близо до короната! Съветници ще поемат правомощията на монарха, ако състоянието му се влоши

Непосредствеността, с която той реагира на новината за тумора на баща си, накара английската преса да напише, че болестта на Чарлз може да е повод за сближаване между краля и по-малкия му син, а може би и с по-големия му брат Уилям. Това се случва след години на нарастващо напрежение в кралския двор, което накара Хари да изостави публичната си роля в британската монархия и да се премести да живее в Съединените щати със семейството си. „Това може да е знак за примирие“, коментират биографите на кралския дом. „От лошите новини за рака на Чарлз може да дойде добрата новина за помирението в семейството“. 

Скоростта, с която Хари отлетя за Лондон, се тълкува от медиите и като знак за тревога, породен от болестта на краля и сериозността на състоянието му. 

ЧАКА ЛИ НИ КРАЛСКА ДРАМА: Нострадамус предсказал абдикацията на Чарлз III? Астрологът описва истинска бомба в монархията, Уилям няма да го наследи

В момента Чарлз се намира в Кларънс Хаус, дворецът, който от години е негова лондонска резиденция и който той не изостави дори когато се възкачи на трона, предпочитайки да използва Бъкингамския дворец като работно място и за официални срещи. Сутринта във вторник той бе посетен от принцеса Беатрис - негова племенница и дъщеря на брат му принц Андрю.