0

В ъв всички случаи в Русия има метеж, гражданска война. Службите да следят процесите в Русия, това е изключително опасно. Тези групи са само на 500 км от нас и са въоръжени, професионалисти, убийци. Дори след свършването на войната те ще изпълняват поръчки, затова МВР трябва да бъдат изключително професионални.

Реформите да направят службите по-мощни, а не да си сложиш депутата шеф на служба, защото искаш всички постове в държавата да са само на 36 депутата. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Докато нямаше война, сме водили най-балансираната политика между Изтока и Запада. От момента, от който Русия се превърна в Путинов режим и нападна Украйна, ние имаме само едно място - на евроатлантическата общност и демокрацията, не можем да подкрепим агресията. Режимът на Путин и частните армии убиват украинските граждани, това е чудовищно", подчерта той.

СЛЕД БУНТА НА ПРИГОЖИН: Путин се разлюти, обеща сурови наказания за метежниците

Той се обърна към Мария Габриел и я призова да не позволява да има посредници при търговията с оръжия, защото така се генерира голяма корупция. "От първия ден на войната България изнася огромно количество оръжия за Украйна. Колко милиона снаряди и оръжия са изнесени там? Цената от завода до Украйна е на 100% завишена, най-ниската е 20% комисионна, средната е 40. Предложихме директно да се дава от завода на Украйна. През тези години имаше много богати посредници", заяви Борисов. И допълни, че откакто ГЕРБ не е в управлението, нищо не е е случило в нито един град и в държавата, и това е безспорен факт. 

МЕТЕЖЪТ В РУСИЯ! Външно информира, че българските власти следят ситуацията. Радев: Все още не е ясно дали целта на Пригожин е свалянето на Путин

"Имаме декларация между Габриел и Денков и я спазваме. Назначиха си министрите и зам.-министрите без да ни питат. Надолу поголовно подменят всичко, без това да е описано в декларацията. И ни поставят 7 нови условия, защо? Или сядаме и подписваме коалиционно споразумение с описано всяко едно нещо, другото е сърдитко Петко. Говорих с министъра на спорта, той не иска зам.-министър от ГЕРБ. Обадих се да го попитам защо е казал, че може да приеме максимум съветник от нашата партия. Той ми отговори, че е защитил дипломна работа и бил обещал неговата ръководителка да стане зам.-министър. Заявих му, че ще настоявам за зам.-министър от ГЕРБ, а той каза, че ще си подаде оставката. Аз му казах, че го окуражавам да го направи, а после му казах и на Петков, а той каза, че бил много добър автомобилен състезател. А ние направихме най-много детски площадки, физкултурни салони, инвестирахме най-много в спорт. ПП узурпираха цялата власт. Решиха, че могат да командват нашата партия и парламента, че могат да се сбият и с президента. Ние не сме съюзници в истинския смисъл на думата, нямаме подписано такова нещо. Искаме реформа на службите, но не шеф да е техен депутат, каква реформа е това. Ако няма коалиционно споразумение всичко останало е "ако не е нашето, значи е лошо. Нужни са повече компромиси", коментира той. 

ЕСКАЛАЦИЯ: Дъжд от куршуми между "Вагнер" и Кремъл

Според него ГЕРБ е искала да успокои държавата. "Хората искат да се работи, нещо да се случва. Нашият закон за КПКОНПИ беше подкрепен от 160 депутата, техният от никой и те се разсърдиха. Казват, че искат да подпишем споразумение, в което всичко, което кажат ние да подкрепяме. Не знам защо изпитват такъв ужас от "Възраждане". Те не са страшни. Ще станат, ако почнат с административни методи да ги спират. Вкарахме България в чакалнята на еврозоната, активен участник в това беше и шефът на БНБ Димитър Радев, затова искаме да остане още един мандат, защото се е доказал. ПП се разсърдиха", заяви лидерът на ГЕРБ. И уточни, че парламентът може да промени датата на референдума за запазване на лева.

ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ: Ако се наложи, България трябва да изтегли българите от Русия

След два месеца ще влезем в предизборна кампания, основна цел на двете формации ще бъдат кметовете на ГЕРБ. Всичко трябва да се конструира много бързо и майсторски - да се назначат и областните управители. Зам.-министри на Радев си останаха, а за нашите отварят Гугъл и проверяват. Извинявам се на г-жа Бориславова, че избухнах, думите ѝ ми прозвучаха като заплаха. ПП заплашиха, че ще си свалят правителството и след местните избори пак да правим нова сглобка, звучи ми глупаво и детинско. Зад тях и нас стоят стотици хиляди българи и държава, която в тази война между държави с ядрени арсенали, трябва да имаме стабилно управление", подчерта Борисов, информира NOVA.