0

К итайски шпиони са хакнали и подслушвали телефоните на вицепрезидента Камала Харис и Доналд Тръмп броени дни преди изборите в САЩ.

Властите в щатите са започнали спешно разследване. След като са засекли признаци за евентуално проникване в телефоните на двамата кандидати, съобщава RadarOnline.

Според източници следователите работят, за да определят степента на нарушението и какви комуникации може да са били компрометирани. Докато кампанията на Тръмп беше уведомена за ситуацията, те не потвърдиха да е имало проникване в телефоните на Тръмп и Джей Ди Ванс.

КАНДИДАТПРЕЗИДЕНТСКА ВОЙНА: Тръмп нарече Харис заплаха за демокрацията

В изявление Стивън Ченг , директор по комуникациите на кампанията на Тръмп, предложи възможен мотив зад хакването, твърдейки, че действията на вицепрезидента Харис може да са подтикнали чуждестранни атаки, за да попречат на връщането на Тръмп на поста.

Този инцидент се добавя към предишния опит за хакване на кампанията на Тръмп по-рано тази година, когато трима членове на Корпуса на гвардейците на революцията на Иран бяха обвинени в опит да осуетят изборите.