0

95-годишна "мъртва" жена изплаши съседите си, след като я намериха да готви в кухнята си шест дни след смъртта й.

Ли Сиуфен получила нараняване на главата, след като се е спънала в дома си в китайската провинция Гуанси и е била открита неподвижна в леглото от съседка, която не успяла да я събуди.

И въпреки че тялото й все още било топло, съседката Чен Кингванг стигнала до заключението, че възрастната баба е починала в съня си, защото „колкото и силно да я бутах“, тя не се събуждаше. „Тя не стана, затова се приближих да я събудя. Колкото и силно да я блъсках и виках името й, тя нямаше никакви реакции“, разказа Кингванг.

Жената и синът й подготвили погребението на на Ли Сиуфен, тъй като тя живее сама. Те поставили старицата в ковчег, но не го заключили. Ден преди да бъде заровена в земята обаче съседите на Ли Сиуфен намерили ковчега й отворена, а старицата била в кухнята и готвела, все едно нищо не е станало. „Спах дълго време. След като се събудих, се почувствах толкова гладна и исках да сготвя нещо за ядене. Дълго натисках капака, за да изляза“, разказала бабата на озадачените си съседи.

Според лекари в болница в Гуанси Ли Сиуфен е претърпяла изкуствена смърт, по време на която човек не диша, но тялото остава топло.