0

А лександър Дугин, смятан за изключително близък до Владимир Путин и определяна като "мозъка" на руския президент, проговори за смъртта на дъщеря си.  

30-годишната Дария бе взривена в колата на баща си край Москва. 

Дугин проговори през друг смятан за близък на Путин - Константин Малофеев. Малофеев е познато име у нас във връзка със скандала с руските шпиониони и обвинения в шпионаж председател на "Национално движение Русофили" Николай Малинов. Руснакът даже има забрана за влизане в България. 

Малофеев публикава в Телеграм изказване на Дугин. "Както всички знаете, в резултат на терористична атака, извършена от нацисткия украински режим, на 20 август, докато се връщах от фестивала „Традиция“ край Москва, дъщеря ми Дария Дугина беше брутално убита от експлозия пред очите ми. Тя беше красиво православно момиче, патриот, военен кореспондент, експерт по централните канали и философ. Нейните изказвания и репортажи винаги са били задълбочени, обосновани и сдържани. Тя никога не е призовавала към насилие и война", се посочва в изказването на Дугин.

Той допълва, че дъщеря му е убита от "враговете на Русия" и пише: "но нашия народ не може да бъде сломен дори от такива удари".

 

Русия: Украинските спецслужби убиха Дария Дугина