0

Н аследничката на испанската корона принцеса Леонор постъпи в армията, където ще бъде на служба през следващите три години. Това е традиция, без която монархът на Испания не може един ден да стане суверен.

Леонор е третото кралско поколение, което постъпва във военната академия в Сарагоса. Преди нея там на служба са били дядо й Хуан Карлос и баща й, сегашният крал Фелипе Шести.

Кадет

Кралското семейство разпространи първи кадри от ежедневието на Леонор като кадет Борбон Ортис. Тя е с камуфлажна униформа на сухопътните войски. Инфантата споделя ежедневието на всички кадети, като получи лично оборудване, строи се на плаца и участва в теоретичните занимания. На снимките личи, че е левичарка. Леонор носи скромна прическа – косата й е силно опъната назад в малко кокче, а отгоре има военна барета. Единственият й аксесоар е часовник.

Клетва

На 7 октомври престолонаследничката ще се закълне пред националния флаг. Тя споделя една стая с още 11 момичета, с общи бани и тоалетни. Единственото й лично пространство е бюро и гардеробче. Наставничката й е с чин капитан. Тя я пое на входа на академията миналия четвъртък, когато там я доведоха семейството й – кралят и кралицата и по-малката й сестра София.

Подкрепа

След това кралица Летисия и София се отправиха към Сидни, за да присъстват на финала на Световната купа по футбол за жени, където Испания победи вчера срещу Англия. Летисия и София поздравиха лично всяка от победителките от Ла Фурия Роха, а инфантата с вълнение развя националния флаг, когато футболистките издигнаха в ръце мечтания трофей. Испания става втората страна в света след Германия, която има световни футболни титли и при мъжете, и при жените.

Кралица Летисия и инфантата София поздравяват испанските футболистки вчера в Сидни.

 Кралица Летисия и инфантата София поздравяват испанските футболистки вчера в Сидни.
gettyimages

ПРИНЦЕСА В АРМИЯТА! Кралска щерка навлече камуфлажа

Погази протокола! Испанската кралица доня Летисия грабна световната купа и се включи в купона (ВИДЕО)