0

С пециалният прокурор Джон Дърам, назначен да разследва евентуалната намеса на Русия в американските президентски избори през 2016 г., обяви, че ФБР и Министерството на правосъдието са планирали да фалшифицират вота през 2016 г.

Неговият доклад от 316 страници сочи, че федералните правоприлагащи органи са били са получили инструкции да защитават кампанията на Хилъри Клинтън и преследват Доналд Тръмп.

Докладът от Дърам констатира, че „високопоставени служители на ФБР и отдела са наложили ограничения върху начина, по който се води разследването на Фондация Клинтън, така че по същество да не са извършвани никакви разследващи дейности в продължение на месеци, преди изборите“.

„ФБР изглежда не е направило никакви усилия да разследва предполагаемото приемане от кампанията на Клинтън на незаконен финансов принос към кампанията й“, пише още в документа.

Докладът на Дърам също така осъжда разследването на ФБР срещу Тръмп и предполагаемите му връзки с Русия по време на изборите. „ФБР не е разполагало с действителни доказателства за заговор между кампанията „Тръмп” и Русия, преди да започне разследването. ФБР, че е действало въз основа на необработени, неанализирани и непотвърдени разузнавателни данни", се казва още в доклада.