0

К акво се случва с Дуду? Много италианци си задават този въпрос след смъртта на Силвио Берлускони, тъй като в завещание не се споменава неговият малък бял пудел. Изглежда домашния любимец, подарен на Силвио от депутатката Мекела Витория Брамбила през 2012 г. и увековечен на снимка две години по-късно, докато играе на топка с Владимир Путин в коридорите на двореца Грациоли в Рим, ще продължи да броди из парка на имението на магната в Аркоре заедно с мъжкото кученце Петър.

БЕЗ ТОЛЕРАНС: Гонят любовницата на Силвио Берлускони от луксозното му имение

Майката на Дуду – Дудина и другите и две малки – Уенди и Зикърбел останаха при бившата изгора на Берлускони Франческа Паскале, след като любовната им афера приключи и тя напусна Вила Мария в Брианца. „Диаспората“ от кучета на Силвио Берлускони бе окомплектована през 2020 г., след като той се раздели с младата неаполитанка след 12-годишна връзка.

КОЛЕКЦИОНЕР: 25 000 произведения на изкуството в имението на Силвио Берлускони

За Дуду е любимото куче на Берлускони и дори се говори, че то често спяло в неговото легло. Страстта на Силвио към четириногите пък не е тайна за никого. Тя се превърна в истинско електорално оръжие със силно медийно въздействие. Години наред Дуду се появява заедно с президента на различни семейни кадри в парка на Вила Ла Чертоза в Сардиния, както и в градините на Вила Сан Мартино в Аркоре. С появата на последната любов на милиардера Марта Фашина колекцията от кучета се разшири, но с други породи, не само с пудели.

ПОСЛЕДНА ВОЛЯ: Отвориха завещанието на Силвио Берлускони

Сега остава въпросът: Кой ще се погрижи за Дуду? От правна гледна точка, ако домашните любимци не са споменати в завещанието, след смъртта на техния собственик и стават неразделна част от наследството, като сега те принадлежат на децата на Берлускони, които ще трябва да гарантират тяхното благосъстояние.