0

К онтролът върху семейния сейф – компанията "FinInvest" отива при най-големите деца на покойния Силвио Берлускони – Марина и Пиер Силвио заедно ще получат мажоритарен дял от 53%, гласи завещанието на основателя на Forza Italia, който почина на 12 юни. Никой от наследниците на Силвио Берлускони обаче няма да може сам да контролира фамилната империя. 

Останалите четири деца на магната от Вероника Ларио - Барбара, Елеонора и Луиджи получават 47,4% от капитала на холдинга, доскоро управляван еднолично от техния баща Силвио. 

ИМПЕРИЯ: Кой ще наследи милиардите на Силвио Берлускони?

Завещанието на Силвио Берлускони бе отворено в сряда следобед от семейния нотариус Ариго Роведа в Милано пред двама свидетели – адвокатите Лука Фосати и Карло Римини, които представляваха неговите деца. 

МЪКА: Дарина Павлова страда за Силвио Берлускони (СНИМКА)

Последната воля на Силвио Берлускони е изразена в три отделни документа: от 2006 г., от 2020 г. и от 2022 г., като последният от тях е занесен лично от жената до магната Марта Фашина, която той наричаше своя съпруга, въпреки че нямаше официален брак с нея. Любопитството на италианците беше погъдъличкано от мистерията дали Фашина ще получи нещо, той като частта от завещанието, с която Силвио й е оставил 100 милиона е на хвърчаща бележка, написана по време на болничния му престой. 

Гадателката на Берлускони Теодора Стефанова: Дъщеря му ще е следващият велик лидер

Милиардерът също така е оставил и 100 млн. евро на брат си Паоло и още 30 млн. евро на Марчело дел Утри, бивш сенатор и съосновател с Берлускони на „Форца Италия”, който през 2014 г. беше осъден на 7 години затвор за връзки с мафията.