0

Ж ивотно остави 7000 души без ток, а много се оказаха в капан.

Става въпрос за самотна миеща мечка, която дори успяла да спре части от метрото и водата на Торонто.

Енергийната компания, която поддържа града, заяви, че животното се е докопало до части от оборудването ѝ, с които поддържала града. Явно в опит да търси храна енотът е прегризъл кабели, които не трябва, потапяйки части от града в пълна тъмнина.

ГУШ-ГУШ: Кучето Ричард помага на деца и онкоболни

Загубата на електричество също временно прекъснала обслужването на ключова линия на метрото и спряла водата на части от града.

Пожарната служба на Торонто каза, че прекъсването на електрозахранването също е оставило много жители на града в капан в асансьорите им.

Прекъсването започнало около 19:40, но било напълно отстранено три часа по-късно.

Българи си купуват маймуни по WhatsApp, отглеждат ги незаконно

Виновникът, чиято съдба остава неизвестна, присъединява към разрастващия се пантеон от прочути миещи мечки в Торонто. През последните години градът обяви война на хитрите бозайници, само за да приеме неохотно поражението скоро след това.

Привидно неуморимият характер на енотите, процъфтяващи сред хаоса на градската среда, накара половината жители на Торонта да ги обиканат, като се появиха призиви да направят животното официален талисман на града.

Другата половина от жителите, според проучване, искат те да бъдат евтаназирани.

Енотовидното куче се стреля на варда

Въпреки своите небостъргачи и задръстени улици, градът остава дом на изумително голям брой видове – повечето от които прекарват дните си безнаказано и без да обръщат внимание на милионите хора сред тях.

Койоти дебнат градските паркове и клисури, елени се разхождат из кварталите, а миналата седмица беше забелязан бобър да носи голям клон в центъра на града.