0

О пасен инцидент е станал късно в четвъртък на борда на самолет на румънската авиокомпания Таром, изпълняващ полет от Брюксел до Букурещ, съобщава телевизия Диджи 24.

Един от пътниците се е самонаранил с ножче за бръснене.

Със същия полет са пътували заместник генералният секретар на НАТО Мирча Джоана, ръководителят на Департамента за извънредни ситуация в румънското МВР д-р Раед Арафат и бившата министърка на околната среда и горите, а сега евродепутат Рована Плумб. Информацията за инцидента на борда на самолета е потвърдена от заместник генералния секретар на НАТО Мирча Джоана, който е румънец.

След излитане на самолет на Таром от Брюксел снощи с дестинация Отопени (Букурещ) румънски пътник от икономична класа започнал да се кара с кабинния персонал, отправяйки обиди и заплахи по адрес на стюардите.

Екипажът и капитанът на полета са процедирали в пълно съответствие с националните и вътрешните правила на компанията, но буйният пътник не престанал да създава проблеми, разказва телевизия Диджи 24. 

При тези обстоятелства било отправено искане за съдействие от полицията и охраната на Таром след кацане на Отопени. След като видял, че на борда на самолета се качват полицаи и охранители, пътникът се настанил на място в бизнес класа и се самонаранил с ножче за бръснене, скрито под езика му по време на проверката в Брюксел. В салона за пътници бизнес класа се е разпръснало голямо количество кръв в резултат на самонараняването.

Пътникът не е бил от категория хора, представляващи опасност или осъдени, затова не е бил придружаван до качването си на самолета. Тече проверка, за да бъде установено как е преминал проверката на летището с ножче за бръснене в себе си, предаде БТА. Според източници от румънския национален превозвач Таром, цитирани от Диджи 24, пътникът е прибегнал до самонараняване, за да бъде отведен в болница, откъдето да опита да избяга.