0

Д атската кралица Маргрете II се извини на четирима от внуците си, след като шокиращо ги остави без титли. Нейно величество, която наскоро отпразнува половин век на трона, обаче обяви, че няма намерение да отменя решението си.

Преди дни 82-годишната кралица Мaргрете II обяви, че децата на най-малкия й син, принц Йоахим, вече няма да бъдат ​​принц и принцеса от следващата година. Вместо това те ще могат да използват само титлите си графове и графини на Монпеза.

След решението на Нейно величество стана ясно, че принц Йоахим и наследниците му са „натъжени и шокирани“ от решението. „През последните дни имаше много негативни реакции на решението ми да използвам титли за четирите деца на принц Йоахим в бъдеще. Това определено ме засяга. Решението ми е обмисляно дълго време. С моите 50 години на трона е естествено да гледам назад и да гледам напред. Мое задължение и желание като кралица е да се погрижа монархията винаги да се формира в съответствие с времето. Понякога това означава вземане на трудни решения и винаги ще бъде трудно да се намери правилният момент“, заяви кралицата в извинението си.

Според нея решението й ще позволи на по-младите членове на кралското семейство да водят по-нормален живот.