0

А нтони Льо Талек е френски футболист, бивш нападател на Ливърпул, който се озова в центъра на кървавото клане в градчето от френските Алпи. Сирийски мигрант със статут на бежанец в Швеция намушка днес четири малки деца в парк край езеро, като според очевидци  неколкократно е наръгал бебе в поне една детска количка. Нападателят е нанесъл животозастрашаващи наранявания на деца на възраст между 22 месеца и три години.

Двама възрастни също са ранени, съобщиха френските власти.

Льо Талек разказа колко шокиран бил от бруталната атака на нападателя, но също и от неадекватно бавната реакция на френската полиция.

Той правел крос в парка, като разказа на какво е станал свидетел пред френските медии.

„Тичах покрай езерото и изведнъж виждам десетки хора, които тичат в посока, обратна на моята. .. Изведнъж една майка ми казва: „Бягай! Бягай! Има някой, който намушква всички отвъд езерото. Наръгали са деца. Бягай! Бягай!“

Видяното в парка потресло Льо Талек, който приключи професионалната си футболна кариера в Анеси. „Продължавам и виждам, че човекът наистина идва към мен. И виждам полицаите на 5-10 метра зад него, които не могат да го хванат. Той идва към мен, така че аз се отместих малко встрани и виждам,че тича право към един дядо и баба.Точно там нападна дядото, наръга го веднъж и полицаите отзад не можаха да го хванат.Казах на полицая да го застреля, защото мушка наред. Онзи удари веднъж, два пъти и чак след това дойде изстрелът.“

Според 38-годишния футболист полицаите са твърде бавни в реакцията си. "Той стреля по човека и онзи падна на земята. Но дядото вече беше ранен. Продължих и виждам деца на земята. Много жалко, ранени деца, невероятно е. 

Но полицията, толкова бавно – това забелязах, не е за вярване колко са бавни да задвижат каквото и да било. Човекът имаше време да намушка стареца два пъти. В крайна сметка жалко, жалко е. Лудост е да видиш това в Анеси“.