0

Н яма надежда петимата души на борда на изчезналата туристическа подводница, да бъдат спасени дори и плавателният съд да бъде открит. Това съобщиха от бреговата охрана на САЩ, информира dailymail.co.uk.

Подводницата "Титан" е в неизвестност от 9:45 сутринта в неделя, след като бе пусната в Атлантическия океан в 8 часа сутринта на същия ден.

На борда на апарата са заклещени петима души, които вече разполагат с кислород за не повече от 40 часа. 

АКЦИЯТА В АТЛАНТИЧЕСКИЯ ОКЕАН: Петима души са се спуснали до останките на "Титаник"

На пресконференция в станцията на бреговата охрана на САЩ, която координира усилията в търсенето и спасяването на туристите, капитан Джейми Фредерик обясни, че дори да открият плавателния съд във вторник, едва ли хората ще могат да бъдат спасени. 

Множество цивилни кораби помагат в издирването, заедно с военноморските сили на САЩ, корабите на канадския флот и самолети.

МИСТЕРИЯ В ОКЕАНА! Изчезна подводница, превозваща туристи към "Титаник"

„Доставянето на спасително оборудване на място е основен приоритет“, допълни Фредерик и посочи, че натам пътува декомпресионна камера за пътниците, ако усилията да бъдат изведени на повърхността са успешни.

Логистичното предизвикателство е огромно, останките на Титаник се намират на около 400 мили югоизточно от Сейнт Джонс, Нюфаундленд и около 900 мили източно от Кейп Код

Във вторник вечер се очаква катер на канадската брегова охрана да пристигне в района на издирването.

ЗАКЛЕЩЕН ПОД ВОДАТА: Милиардерът Хеймиш Хардинг от Южния полюс до Космоса и Титаник