0

37-годишна жена научи, че е бременна в 23-тата седмица (в шестия месец), след като отиде на лекар с оплаквания за болки в корема. Изследванията разкрили невероятен факт. 

Оказало се, че плодът на дамата от остров Реюнион в Индийския океан, отвъдморска територия на Франция, расте извън утробата й - в нейните черва. 

РОДИ СЕ БЕБЕ без дупе! (СНИМКИ)

Диагнозата, поставена на жената, която от 10 дни страда от силни болки в стомаха и корема, е извънматочна бременност. Лекарите обаче разкриват, че в коремната кухина на жената, до червата, расте плод с "нормален размер и форма". Експертите изразиха учудването си, като подчертаха, че подобни бременности са изключително редки.

ПАК НИ ПРЪСКАТ ОТ НЕБЕТО?! Жена с две матки забремени и двете! (СНИМКИ)

Бебето се намира в перитонеалната кухина, а плацентата е прикрепена към горната част на таза. Това медицинско състояние често се нарича "извънматочна бременност" и често е фатално за бебето. Въпреки това лекарите са постигнали забележителен успех. 

Израждайки бебето в 29-та седмица, те спасиха не само живота на бебето, но и живота на майката. Освен това майката и бебето са изписани здрави в рамките на три месеца.

ЛИЧНА ДРАМА: Роди се жена без вагина, направи си я сама! (СНИМКА+ВИДЕО)

Експертите твърдят, че бебетата могат да живеят извън утробата. Те обаче заявяват, че процентът на оцеляване в този случай е нисък (68%). В този изключителен случай, с успеха на лекарите, бебето се вкопчи в живота.

Жената вече има две деца и е преживяла спонтанен аборт преди.