0

Б ившата любовница на абдикиралия крал на Испания Хуан Карлос твърди, че „натрапници“ са нахлули в дома й и са оставили книга за смъртта на принцеса Даяна в апартамента й като част от кампания, целяща да я сплаши, стана ясно по време на изслушване в Апелативния съд в Обединеното кралство.

57-годишната Коринна цу Сайн-Витгенщайн предприе съдебни действия срещу 84-годишния Хуан Карлос, като обвинява монарха в тормоз и шпионаж, който продължил и след края на тяхната афера.

Коринна твърди, че „натрапници“ са проникнали в апартамента й във Вилар, Швейцария, през 2012 г. и са оставили книга за „участието на британските и американските разузнавателни служби“ в смъртта на Даяна - принцесата на Уелс.

Хуан Карлос управлява Испания от 1975 г. до абдикацията си през 2014 г., а сега живее в Обединените арабски емирства.

Коринна иска от магистратите на Острова да отсъдят обезщетение за телесна повреда и причинена „голяма душевна болка“. Хуан Карлос отрича да е извършил нарушение обжалва, но загуби битката срещу Коринна във Върховния съд на Обединеното кралство по-рано тази година.

Коринна твърди още, че скоро след като е намерила книгата, е получила телефонно обаждане от „неизвестно лице, говорещо испански“. „Има много тунели между Монако и Ница“, казал неизвестния мъж на Коринна, очевидно имайки предвид начина, по който принцеса Даяна е загина в автомобилна катастрофа в тунела “Алма” в Париж.

Адвокатите на Хуан Карлос обаче правят изводи, че зад „тази операция“ по сплашване на Коринна стоят агенти от испанското разузнаване. Защитниците на Хуан Карлос заявяват още, че той намира съдебния иск на Коринна за „досаден“.

Според документите по делото Хуан Карлос е имал "интимна романтична връзка" с Коринна от 2004 г. до 2009 г. и през това време той я обсипвал с подаръци.

Коринна заведе дело за тормоз в Лондон през 2020 г. като твърди, че Хуан Карлос я е притискал да върне подаръци на стойност 65 милиона евро, които включват произведения на изкуството и бижута. След като връзката им се разпада, тя обвини Хуан Карлос в тормоз чрез заплахи и влизане с взлом в нейните имоти. Според Коринна по нареждане на абдикиралия крал домът й в Англия е бил атакуван с пушка, като са били повредени охранителните камери и предната порта на имота. По думите й това се случило, след като връзката й с Хуан Карлос вече е била приключила.

КОРИННА И КРАЛЯТ: Любовницата на Хуан Карлос с пикантни разкрития за аферата с монарха