0

П ишман мачо легна под ножа за по-голям боздуган, но за негово нещастие постигна обратния ефект. 

Неназованият мъж от Тоскана, Италия, твърди, че е платил на пластичен хирург 5000 евро (9 778 лева) за процедура за уголемяване на пениса, но след около месец се е обадил на лекаря, за да се оплаче от физически дискомфорт. Това било само началото. След появилите се усложнения пациентът се подложил на още общо 12 процедури в опит да поправи станалото.

Според съдебни документи, получени от италиански медии, на мъжа са направени две операции за липофилинг, при които мазнини от различни части на тялото му са прехвърлени върху пениса, за да се коригира формата му. За съжаление те не са дали желания ефект, тъй като гениталиите на мъжа не са запазили очакваната форма и обем.

Флорентинското издание на италианския вестник La Repubblica пише, че според твърденията мъжът се е подложил на няколко други процедури, за да поправи уврежданията на гениталиите си, но те само влошили нещата. Според експерти, цитирани в съдебните документи, по време на някои от тези процедури е използван силикон, който е забранен от 1993 г. насам. След като преминал през 12 процедури, в резултат на които пенисът му бил деформиран и не можел да функционира при сексуален акт, на мъжът му било препоръчано да се оперира още веднъж.

След всички неуспешни опити каръкът да поправи стореното, решил да съди лекаря и медицинските заведения, в които са извършени процедурите.

Обвиняемият се оправдава с това, че пациентът първоначално е бил доволен от резултата след операцията, като дори му е изпратил видеозаписи като доказателство. Съдът в Пистоя обаче отхвърля твърденията му, като постановява, че пациентът "не е бил наясно с физическите рискове, на които е бил изложен", и добавя, че удовлетворението му от естетическия резултат от операцията е напълно без значение, тъй като "работата на здравния специалист е да оцени успеха на процедурата".

Двете клиники, участващи в това дело, се опитват да избегнат отговорността, като твърдят, че само са "предоставили" помещенията си на лекаря, но съдията постановява, че те са се възползвали от работата му и споделят отговорността. В крайна сметка докторът е осъден да плати 60 % от обезщетението, а клиниките трябва да платят по 20 %.

Съдът разпоредил да му бъде изплатено обезщетение в размер на 153 000 евро (299 069 лева), но пациентът в крайна сметка получил само около 110 000 евро (215 017 лева), тъй като съдът постановил, че 30% от уврежданията, които е претърпял на гениталиите си, са по негова собствена вина. Мъжът признал, че е прилагал инжекции, които според него са били предписани от същия лекар, което според съда е допринесло за деформацията и еректилната дисфункция.

* Източник: odditycentral.com