0

К адри от обиска в палата на Евгений Пригожин бяха разпространени от руската Федерална служба за сигурност. Претърсванията се състояха ден след въоръжения бунт на ръководителя на частната армия „Вагнер“ на 23 юни.

В офиса на „Вагнер“ в Санкт Петербург бяха открити кашони с 10 милиарда рубли, но снимки от двореца на Пригожин предизвикаха невиждан интерес. Фотос на отрязани, глави, гигантски чук с надпис „В случай на важни преговори“, златни кюлчета, множество перуки, фалшиви паспорти и цял боен арсенал са открити в дома на Пригожин.

Прави впечатление, че в огромното имение има медицински кабинет с оборудване, използвано в спешните центрове на болниците и медикаменти за милиони рубли. В къщата се помещава още молитвен храм, а на двора е изградена хеликоптерна площадка.

Интересен факт е, че Пригожин е бил готов да се дегизира по всяко време, за да прикрие истинската си самоличност и затова свидетелстват перуките, грима и подправените паспорти в неговия дом. В мрежата се завъртяха и изображения на различни визии на маскирания Евгений Пригожин.