0

И зраелски ракети са поразили цели в Иран. Новината е потвърдена за Би Би Си. Иранските власти са затворили небето над няколко града в страната, в това число и над столицата Техеран.

ИЗВЪНРЕДНО! Иран нападна Израел! (ВИДЕО)

Местни медии пишат, че в района на град Исфахан в централната част на Иран са се чули експлозии. Властите твърдят, че те бил ив резултат на тяхната противовъздушна отбрана.

Нападението съвпада с рождения ден на върховния водач на Иран Аятолла Али Хаменеи, който днес навършва 85 години. Иранците потвърдиха за три дрона в района на град Исфахан, които са били неутрализирани. В близост има и военна база на Иран. По последна информация на властите в Техеран към територията на страната няма изстреляни ракети.

ПРИЯТЕЛ В НУЖДА СЕ ПОЗНАВА: САЩ помогнали на Израел да свали иранските дронове

Източници от иранска страна са съобщили пред агенция „Ройтерс”, че системите за противовъздушна отбрана в района на Исфахан са се активирали. Според телевизия „Ей Би Си” израелски ракети са ударили обект на територията на Иран. Няма информация за жертви или ранени граждани.

След безпрецедентната иранска атака по израелска територия в събота, Тел Авив обяви, че ще отвърне на удара по начин и във време, което прецени.

Около 23 ч. българско време на 13 април бяха изстреляни над 300 дрона и ракети от Иран към Израел. Причината - отмъщение за нападението срещу консулството в Дамаск на 1 април. Тогава бяха убити високопоставени ирански военни. Няколко съседни държави реагираха мигновено със защита на небето си. В Израел прозвучаха сирени и се чуха взривове. Местните медии съобщиха, че това са били въздушни прехващания на дроновете с експлозиви.

По-късно Иран призна, че са свалили дорнове на Израел, но всно няма информация за възможна ракетна атака "засега", каза говорителят на иранската космическа агенция, предаде БТА.

„Понастоящем не е имало въздушна атака извън Исфахан и в други региони на страната“, каза Хосейн Далириан в съобщение, публикувано в „Екс“, след информация от американска телевизия за нападение на Израел срещу Иран.