0

С ъдът в австрийския град Инсбрук оправда котка, нахапала четирима души, съобщава германското издание Augsburger Allgemeine.

През лятото на 2022 г. животното нападнало дете. Момиченцето си играело в пясъчника, когато покрай него минала съседският домашен любимец на име Симба. Искала да погали животното, но котката я ухапала. Родителите на момичето заведоха дело срещу собственика на животното, заради възпаление на мястото на ухапване.

По-късно котката сама дошла до дома на майката на детето, като си проправила път през отворената врата на терасата. Жената затворила агресивното животно в банята и се обадила на ветеринарите, които отвели Симба в приюта. Там той прекарал един месец под карантина.

След това животното е върнато на собственичката и му била постановена мярка домашен арест. През това време прокуратурата откри още няколко души, пострадали от ухапванията на Симба. По време на съдебното заседание обаче свидетелите не успели да разпознаят опашатия "бандит" от снимката. В резултат на това животното и собственикът били оправдани поради липса на доказателства, съобщава телевизионният канал 360 ​​TV.