0

Р етрограден Меркурий ще „сее хаос“ по света през следващите три седмици.

Меркурий „мина ретрограден“ в неделя, което може да означава само едно – предстоят потенциално болезнени три седмици, предупреждава астролог. Базираният в Лос Анджелис астролог Еван Натаниал Грим каза пред FEMAIL, че квадратът на Казими с Уран се появява в ретрограден Меркурий този месец. „От научна гледна точка ретроградният Меркурий е просто оптична илюзия, която възниква, когато Земята минава покрай Меркурий в орбита, създавайки впечатлението, че Меркурий се движи на заден ход. Смята се, че това възприемано обръщане сее хаос в живота ни, причинявайки широко разпространено безпокойство“, обясни той.

Според 33-годишния Грим ретроградността на този месец ще има по-силен ефект върху едната половина от зодиака в сравнение с другата, като за Девите това е особено проблемно. „Хората с големи позиции от 0-4 градуса на променливите знаци (Дева, Риби, Стрелец, Близнаци) и 21-29 градуса на фиксираните знаци (Лъв, Водолей, Телец, Скорпион) ще бъдат най-силно засегнати от тази ретроградност, тъй като Меркурий ще бъде в твърд аспект към разположението в тези области на зодиака".

Астрологът предупреди, че сега е добър момент да се даде приоритет на завършването на незавършени проекти и да се търси приключване на неразрешени отношения. Но има положителен резултат от всички тези потенциални вълнения, каза Грим, тъй като това "предлага шанс за преоткриване на чувството за романтика, вълнение и радост".