0

Б ившият президент на САЩ Доналд Тръмп спечели повече от 12 милиона долара от публични изяви след края на мандата си през 2021 г, пише Wall Street Journal, като се позовава на доклад на Министерство на етиката на САЩ.

Тръмп е спечелил тази сума от хонорари за изказвания, както й най-малко 13 милиона щатски долара от експлоатацията на своите задгранични съоръжения за голф и отдих.

В АТАКА: Доналд Тръмп обвини Джо Байдън, че смърка кокаин преди речите си

След напускането на Белия дом президентът е участвал в 15 публични събития, всяко от които му е донесло между 150 000 до 2,5 милиона долара.

Освен това, както се похвали самият Тръмп, неговата съпруга Мелания също е успяла да спечели повече от милион долара от изяви от 2021 г. насам.

ТИ ДА ВИДИШ: Разкриха кой е единственият жив президент на САЩ, който не е потомък на робовладелци

В доклада се посочва още, че политикът получава значителна част от доходите си от работата на своите чуждестранни голф игрища. И така, голф игрище в град Абърдийн (Шотландия) му донесло 7 милиона долара, а хотел и игрище в Ирландия - 6,2 милиона долара.

РАЗКРИТИЯ: Доналд Тръмп въртял бизнес с босове на мафията

Като цяло нетното състояние на Доналд Тръмп се оценява на 1,5 милиарда долара. По този показател той изпреварва сериозно най-близкия си съперник в президентската надпревара, губернатора на Флорида Рон ДеСантис, чиито активи възлизат на 1,1 милиона долара.