0

Б ившият президент на САЩ Доналд Тръмп не спира да се гаври с правораздавателната система в родината си.

Нова мишена на подигравките на Тръмп се оказа прокурорката на окръг Фултън – Фани Уилис, която определи гаранция от 200 000 долара за противоречивия магнат. Доналд Тръмп трябва да се яви в съда в щата Джорджия в четвъртък, за да му бъдат повдигнати нови обвинения. Той и още 18 души са обвинени в опит за манипулация на изборните резултати през 2020 г. в Джорджия. В типичния си стил Тръмп коментира, че вместо да се насочи към съда, може да посети президентът Владимир Путин в Русия.

КРАЙ НА СВОБОДАТА? Тръмп се явява в затвора в Атланта, за да бъде арестуван

„Провалилия се окръжен прокурор на окръг Фултън (Атланта) Фани Уилис поиска да ми бъде наложена гаранция от 200 000 долара. Предполагам, че смята, че има риск от бягство – щях да отлетя далеко, може би до Русия и да споделя апартамент със златен купол с Владимир, и никога да не бъда видян или чут“, написа Тръмп в личната си социална мрежа Truth Social.

Рудолф Джулиани: От Адвокат на Америка до амбулантен търговец!

„Ще се кача на моя „омаловажаван“ самолет със златен надпис Тръмп, за да го видят всички. Вероятно ще ми е много по-добре да летя с реклама – сигурен съм, че никой няма да ме разпознае!“, добавя той.

ЗАДЕН: Тръмп няма да оповестява доклада за изборните измами в Джорджия през 2020 г.

Щатският затвор в Джорджия, където ще се яви Тръмп, за да му бъдат повдигнати обвинения има печална слава, като мизерните условия в порутената му сграда са обект на разследване.