0

Б рутален наказателен процес срещу квартет сатанисти, обвинени в извършване на ритуални убийства, се провежда в Русия. 

На последното съдебно дело за първи път говориха двама от обвиняемите Александър Перевозчиков-Хмури и Андрей Трегубенко. Първия от тях оправдава, че е осъзнал, че участва в ритуално убийство едва в последният момент, а вторият, че на практика е бил принуден да убива. 

Обвинението към бандата сатанисти е основана на показанията на Олга Болшакова, която постигна извънсъдебно споразумение и излежава присъдата си в Можайска поправителна колония-5.

Перевозчиков-Хмури разказа пред съда, че се е запознал с Болшакова и Трегубенко благодарение на бившата си съпруга Татяна (четвъртият член на квартета). Това се случило, след като той разкрил на Татяна, че подозира, че страда от онкологично заболяване. Татяна светкавично препоръчала на съпруга си сатанински ритуал като лечение, обяснявайки, че познава човек, който е запознат с тези въпроси - Олга Болшакова. След известно време семейство Перевозчиков-Хмури се срещна с двойката Болшакова-Трегубенко. Първоначално Александър отказал да участва в ритуала, защото не вярвал, че той ще му помогне. По негови думи дори не разбрал, че става дума за истинско убийство на човек. 

Осъзнал какво се случва едва, след като Болшакова прерязала гърлото на младата си жертва. След това всички започнали да пият от кръвта й, а той се преструвал, че пие. Жестоко закланият в ритуалното жертвопринушение пък бил семеен приятел на Трегубенко със фамилия Зайцев, който заплашил 11-годишната му сестра с изнасилване, а майка му с убийство. Разгневен Трегубенко решил да отнеме живота на Зайцев, но Болшакова го убедила, че ще гарантира защитата на неговите близки, само ако го принесе в жертвоприношение. 

Предполага се бандата е извършила и други ритуални убийства, за които се събират доказателства.