0

В Дубай няма информация за българския гражданин Петьо Петров след направена справка от полицията, съобщиха от Министерството на външните работи. Външно проверяваше информацията за смъртта на бившия следовател, известен с прякора си Пепи Еврото, след като в медиите се появиха слухове, че той е починал от инфаркт в Обединените арабски емирства. 

Еврото избягал като Ел Чапо! Измъкнал се през тунел зад камина в Драгалевци. Заедно с Ами трябвало да дадат показания за Къро

Предвид факта, че данните се отнасят конкретно за Дубай, МВнР изпрати нота с молба за допълнителна информация, дали лицето се намира в ОАЕ. В случай че бъде предоставен отговор, той би следвало да се отнася за всичките седем емирства, посочват от ведомството. 

НОВИ РАЗКРИТИЯ: Пепи Еврото и Любена прибрали монетите на Златанов

МВнР продължава да следи случая, като ще информира при нови данни, допълват оттам. 

По време на брифинг в сряда министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че не се потвърждава появилата се информация, че бившият следовател Петър Петров – Пепи Еврото е починал в ОАЕ. 

Полицаи мъкнат мебелите на бившата на Пепи Еврото (СНИМКИ)

По-късно от МВР направиха уточнение, че към момента Петьо Петров е издирван с Европейска заповед за арест, на базата на която е обявен за издирване в Шенгенската информационна система и по канала на Интерпол. Информацията за издирването е видима за полицейските служителите на държавите–членки на Шенген и Интерпол.