0

В случай, че Русия спечели войната в Украйна, съществува „реална опасност“ руският президент Владимир Путин да не спре дотам, предупреди генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от Франс прес.

НЯМА МЪРДАНЕ: Столтенберг остава на пост

„Ако Путин спечели в Украйна, има реална опасност агресията му да не спре дотам“, заяви пред медиите генералният секретар, като подчерта необходимостта от продължаване на военната помощ за Киев. 

„Нашата подкрепа не е благотворителност, това е инвестиция в нашата сигурност“, добави той в момент, когато руският президент Владимир Путин заяви от Москва, че руските сили подобряват позициите си по почти цялата фронтова линия в Украйна.

НАТО засилва наблюдението на Черноморския регион заради Русия

НАТО засилва наблюдението на Черноморския регион заради Русия

„Спирането на военната помощ за Украйна само ще удължи войната, а няма да ѝ сложи край“, предупреди Столтенберг, цитиран от БТА.

„Единственият начин за постигане на траен и справедлив мир е да бъде убеден руският президент Путин, че няма да спечели на бойното поле“, добави той.

ФРОНТОВА ЛИНИЯ: Киев започна истинската офанзива!

„А единственият начин да се уверим, че президентът Путин ще разбере, че няма да спечели на бойното поле, е да продължим да подкрепяме Украйна“, подчерта генералният секретар на НАТО.