0

А двокатите на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп поискаха от съда процесът срещу клиента им да бъде излъчван на живо от съдебната зала. 

ПОРЕДЕН УДАР ЗА ТРЪМП: Викат Иванка да свидетелства срещу него

В момента Окръжният съд на Вашингтон разглежда дело, в което Тръмп е обвинен в предполагаем опит да промени резултатите от последните президентски избори в своя полза. Съдът разглежда и ролята на Тръмп в щурма на Капитолия от негови привърженици.

ИЗБОРИТЕ В САЩ: Доналд Тръмп печели в пет от шестте клатушкащи се щати

Според американските медии Доналд Тръмп сам е пожелал водените срещу него дела да се превърнат в съдебно риалити. 

В същото време федералните съдилища в Съединените щати по правило забраняват фотографирането и видеозаписа от съдебната зала. New York Times отбелязва, че адвокатите на Тръмп ще трябва да положат много усилия, за да получат разрешение за излъчване на съдебни заседания.

В БИТКАТА ЗА БЕЛИЯ ДОМ: Тръмп кани топ журналист за вице, ако спечели изборите догодина

По-рано съд в Ню Йорк призна Доналд Тръмп и синовете му за виновни в измама и отмени бизнес сертификацията на организацията Тръмп. Според съда компанията е предоставяла неверни финансови отчети за около 10 години. Съдът също глоби адвокатите на Тръмп по делото със 7 500 долара.

ДЕМОКРАТИТЕ В АТАКА: Хилъри Клинтън сравни Доналд Тръмп с Хитлер

Последните социологически сондажи в САЩ показват, че Тръмп води убедително сред републиканците, въпреки нарастващия брой наказателни дела срещу него. Следващите президентски избори в САЩ ще се проведат през ноември 2024 г.