0

Б ившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп има повече подкрепа сред избирателите от действащия президент Джо Байдън в пет от шестте от клатушкащите щати. Подкрепата в тези региони е много важна за спечелването на президентските избори, които ще се проведат през 2024 г. Това съобщава The New York Times (NYT), позовавайки се на резултатите от проучване, проведено съвместно със Siena College.

Рудолф Джулиани: От Адвокат на Америка до амбулантен търговец! Героят на Ню Йорк и борец срещу мафията влезе в собствения си капан. Доналд Тръмп завлече верния си юрист до дъното

Отбелязва се, че Байдън вече изостава от бившия президент с 4 до 10% в Аризона, Джорджия, Мичиган, Невада и Пенсилвания. Действащият държавен глава изпреварва опонента си само в Уисконсин - с 2%. 

ИЗБОРИ 2024 Г.: Доналд Тръмп и Джо Байдън с изравнени шансове в надпреварата за Белия дом

Предполага се, че ако изборите се провеждат точно сега, тогава в горепосочените щати Тръмп може да получи гласовете на 67 електорални гласа, а Байдън - десет. 

Според NYT подкрепата за настоящия президент продължава да пада във възрастовите групи. Това се дължи на факта, че около 67% от американците смятат, че страната не се движи в правилната посока.