0

Л отариен билет, продаден на бензиностанция в американския щат Мейн, донесе на собственика му печалба от 1,348 милиарда долара, вторият по големина в историята, съобщиха организаторите от „Мегамилиони”, цитирани от NOVA. Неизвестният позна и шестте печеливши числа, определени в петък вечерта.

„Отново петък 13-и беше щастлив ден за „Мегамилиони”! Притежател на билет за лотария от Мейн ще празнува много щастлива нова година, след като беше единственият, който улучи всичките шест числа, изтеглени в петък вечерта – бели топки 30, 43, 45, 46 и 61 плюс златна мегаболка 14“, посочват от лотарията.

Ако късметлията реши да прибере печалбата си в брой, ще получи 723,5 милиона долара заради оттдържаните данъци. В противен случай сумата ще бъде изплатена на части в продължение на три десетилетия.

Печалбата бе изтеглена в 26-ия тираж, след като в продължение на три месеца никой не позна печелившите числа. Шансовете за победа бяха оценени като едно на 302,6 милиона.

Джакпотът от 1,537 милиарда долара през 2018 г. остава рекордeн в историята на лотарията. Победителят в лотарията, която се провежда от 2002 г., се определя за седми път в петък на дата 13-и.