0

С евернокорейските медии показаха дъщерята на лидера Ким Чен-ун, за която се знае малко. Вчера тя присъства заедно с него на пробното изстрелване на междуконтинентална балистична ракета (МКБР). Момичето привлече вниманието на медиите по света, защото е представител на четвъртото поколение на династията, управляваща КНДР вече над 70 години, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Севернокорейските медии съобщиха, че вчера Ким е наблюдавал изстрелването на ракетата в присъствието на съпругата си И Сол-джу и "любимата им дъщеря", както и на други официални лица. Ким обяви, че изстрелването на ракетата "Хвасон"-17 - севернокорейската ракета с най-голям обсег, способна да носи ядрена бойна глава, показва, че Пхенян разполага с надеждно оръжие за възпиране на заплахите начело със САЩ. 

Това е първият път, в който севернокорейските медии споменават за дъщерята или показват нейни снимки. В публикациите им не се уточнява как се казва момичето, нито на каква възраст е. Личният живот на Ким продължава до голяма степен да е забулен в тайна.

Северна Корея се управлява неизменно от хора от фамилията. Според семейните правила да управляват страната имат право единствено хора, свързани със семейството по кръвна линия.