1

Д окато принцът и принцесата на Уелс са на визита в САЩ за първи път от осем години, техните роднини Хари и Меган хвърлиха нова бомба.

В четвъртък Netflix пусна първия трейлър на предстоящия документален филм от шест части за херцога и херцогинята на Съсекс, озаглавен „Хари и Меган“. Очаква се лентата да хвърли светлина върху трудностите, които двойката преживява, докато се намира под светлините на прожекторите.

В кадри от филма може да се забележи бившата американска актриса да бърше крокодилски сълзи, както и суровите изражения на принц Уилям и неговата съпруга Кейт по време на церемония по случай деня на Британската общност през 2019 година.

„Никой не вижда какво се случва зад затворените врати“, казва Хари по време на трейлъра на филма. „Трябваше да направя всичко възможно, за да защитя семейството си“, добавя принцът.

„Когато залозите са толкова високи, не е ли по-логично да чуете нашата история от нас?“ — пита Маркъл в друга част от промото.

Докато първото видео от предстоящата документална лента стана обществено достояние, принцът и принцесата на Уелс са на тридневно посещение в Бостън. Множество кралски наблюдатели са убедени, че излъчването на трейлъра цели да открадне вниманието от визитата на Кейти и Уилям в САЩ.

„Няма спор, че трейлърът беше излъчен точно в този момент, за да засенчи посещението на Уилям и Кейт в Америка и някак да превключи фокуса към Съсекс“, каза Керене Барефийлд пред Fox News. Барефийлд е изпълнителен продуцент на True Royalty TV, която наскоро пусна своя документален филм, озаглавен „Принц Уилям: Дългът зове“, изследвайки как бащата на три деца, който е първият в линията за наследяване на трона, се готви да стане крал.

„Трейлърът определено подхранва желание продукцията на Netflix да бъде видяна“, смята тя.

„Промото показва възходи и падения, като и лични снимки – казва всичко в рамките на една минута… но не виждам причина, защо то беше излъчено, докато Кейт и Уилям провеждат своята визита в САЩ и са се заели с важната задача да спасяват нашата планета“, заяви експретката.

В петък принцът и принцесата на Уелс ще бъдат домакини на церемонията по връчването на наградата „Earthshot“, която се присъжда за иновации в областта на екологията. Бостън, родният град на президента Джон Ф. Кенеди, беше избран за домакин на втората церемония по връчването на наградите, заради неговата реч от 1962 г., свързана със „лунната снимка“, която поставя предизвикателство пред американците да стигнат до Луната до края на десетилетието. Речта на Кенеди вдъхновява принц Уилям и неговите партньори да поставят амбициозната цел да намерят решение за изменението на климата до 2030 година.

Кралската експертка Барефийлд е учудена защо снимка на принца и принцесата на Уелс може да бъде забелязана на видно място в трейлъра на Netflix.

„Тези кадри биха накарали всеки, който гледа промото, да повярва, че семейство Съсекс ще разкрие семейните си проблеми с Кейт и Уилям, но ние все още не знаем дали това ще бъде показано на екран. Може би с излъчването на серийния филм обществено достояние ще станат конфликтите между Меган и Кейт“, посочва тя, като подчертава, че трейлърът предизвиква интерес, но не мисли, че моментът за неговото излъчване е подходящ.