0

С лед Колизеума още два архитектурни шедьовъра бяха надраскани без срам насред Италия.

Една от най-известните и красиви забележителности в Милано – търговския пасаж Галерия „Виторио Емануеле Втори“, в понеделник вечерта стана обект на вандализъм с графити, предаде италианската агенция АНСА.

Големи графити бяха изрисувани най-отгоре на арката, която гледа към Миланската катедрала и площада пред нея. Трима младежи са заснети, докато извършват вандалската проява около 22 часа местно време.

Пожарникари са осветили сградата, за да помогнат на полицията да залови извършителите, но тримата успели да се измъкнат през покривите, предаде БТА. Вандалският акт беше осъден от много политици.

Междувременно френска туристка пък надраска с остър предмет рисунка във формата на сърце с инициалите си и тези на своя възлюбен върху една от колоните на наклонената кула в Пиза. 19-годишната нарушителка е задържана.

За подобен вандалски акт в Италия е предвидена глоба до 15 000 евро, съобщи БТА.

Това са поредните вандалски прояви срещу забележителности в Италия, след многобройните посегателства върху Колизеума. Върху неговите стени дръзнаха да се разпишат и двама българи. Първо се прояви бившият ни национал Благой Георгиев- Джизъса, а само преди малко повече от месец друг нашенец реши да издълбае името си върху световноизвестната забележителност.

Джизъса 2 се вихри в Колизеума (ВИДЕО)

Нов драскач върху Колизеума

ИВАН+ХЕЙЛИ: Стана ясно кой е новият Джизъс!