0

А втобиографичната книга от 416 страници на принц Хари "Резервен", постоянно изниква в стаи, кофи за боклук и край басейни в популярни ваканционни дестинации в цяла Европа и извън нея, включително в Испания, Гърция и Турция.

Въпреки че летните ваканции са в разгара си туристическата компания On The Beach съобщи, че това лято вече е събрала 100 оставени екземпляра от автобиографичната книга на принца.

"Никога не сме виждали подобно нещо" - казва Зоуи Харис, главен отговорник за клиентите, пред The Sun. "В отделите за изгубени вещи на най-натоварените ни курорти е пълно с бройки на книгата". "Отначало си помислихме, че е смешно, но през последните няколко месеца редица други хотели намират още захвърлени книги".

Тя споменава, че компанията вече има "пълни шкафове с книги" и че се е наложило да поискат от хотелите "да спрат да ги изпращат; в противен случай никога няма да се отърват от всички копия".

През януари дългоочакваната книга с разкази се продаде във впечатляващите 3,2 милиона копия през първата седмица от излизането си, като само през първия ден бяха продадени 1,4 милиона копия. Тя бързо се превърна в най-бързо продаваната нехудожествена книга в Обединеното кралство от 1998 г. насам. 

В книгата 38-годишният херцог на Съсекс прави сензационни твърдения за кралското семейство, включително за предполагаема кавга с брат му принц Уилям, при която се твърди, че е бил повален на земята от бъдещия крал на Англия. Хари също така твърди, че Уилям е нарекъл съпругата му Меган Маркъл "груба" и "трудна".