1

П одлудяваща ситуация преживели пътниците на полет на American Airlines, след като на борда на самолета се качил пътник, отделящ огромно количество газове.

Самолет е бил принуден да се върне на изхода поради силната смрад, предизвикана от миризливото поведение на „недоволен“ пътник, пише New York Post.

Полетът бил по трасето Финикс (Аризона) – Остин (Тексас), но не бил осъществен навреме. Първо Reddit публикува скандалната информация и закъснението на самолета. Машината все още била на земята за обезмирисяване и дезинфекция, когато се появили първите публикации за конфузията.

Подобна "ароматна криза" преживяха и пасажерите на полет  от Тенерифе за Лондон през октомври 2023 година, което пък поставя въпроса какво може и какво не може да се прави в самолета.

МИРИЗЛИВА БОМБА: Самолет не излетя заради ако на пода! (ВИДЕО)

„Преди повечето хора да се качат, забелязах, че този човек беше видимо недоволен от нещо, може би махмурлук или тежък ден, но веднага щом седна, всичко се усмърдя, написа потребител в мрежата lamgalatx .

“След като по-голямата част от пътниците се качиха, мъжът възкликна: „Мислехте, че това е грубо? Е, какво ще кажете за тази миризма? Мога още по-добре!” - и продължи да изпуска газ”, допълва потребителят.

На недоволстващите пътници пръдльото се озъбил: „Като не ви харесва, можете да летите частно!”.

Назрял конфликт, при който се наложило да се намесят стюардесите и да поставят ребром въпроса на проблемния пътник: „Стига толкова!“

В същото време рулиращият към пистата самолет спрял и се върнал към изхода за пътниците. Наложило се пръдльото да бъде свален от машината, а тя да бъде проветрена и дезинфекцирана.

Междувременно пътниците получили съобщение, което гласяло: „Извиняваме се за прекъсването, но се връщаме към изхода, ще ви дадем повече информация, когато я имаме“, пише същият потребител.

„Всички въздъхнахме с облекчение, когато той беше отстранен, мисля, че повечето хора бяха на ръба на нервите си в очакване какво може да каже или направи след това този човек. Пътуването беше забавено само с около 30 минути, така че като цяло мисля, че американците се справиха бързо“, добави друг потребител, явно чужденец, станал свидетел на „ароматния“ конфликт.

Това разбира се отприщи вълна от шеги сред потребителите на Reddit, които не сдържаха хапливите си коментари по темата накъде върви светът и как да се реагира при такава ситуация.