0

О битателка на дом за възрастни в британския град Челтнъм отпразнува 105-ия си рожден ден с приятели, съквартиранти и членове на екипа - и студена халба бира.

Размишлявайки за дълголетието и щастливия си живот, Катлийн Хенингс разкри тайната си, като посъветва: „Пийте бира и не се омъжвайте!“.

Родена в Лондон през 1919 г., Катлийн израства в квартал Брикстън , където по-късно започва успешна кариера като счетоводител. Тя си спомня как прекарва вечери в танци около Ковънт Гардън и редовно посещава Кралската опера, за да гледа опери и балети. 

След като е живяла в Лондон през Втората световна война и е копнеела за част от тихия селски живот, Катлийн се премества в Котсуолдс с майка си, брат си Чарли и дакела си Ръсти.

Катлийн се запознава с бирата за първи път на 18-годишна възраст, като родителите й й дават първото пиво. По-малко от девет десетилетия по-късно, Катлийн смята, че именно любимата напитка й помага да достигне невероятната възраст от 105 години, „Всички пихме Гинес (марка бира, бел. ред.) у дома; всички го харесахме... и аз все още харесвам”, каза тя пред Daily Mail.

За да направи рождения ден на Катлийн запомнящ се, Гинес й подари персонализирана кошница с чаши за бира, чехли, кухненска престилка и шоколадови бонбони.