0

Н ай-малко 11 души бяха ранени в Испания, след като възрастна шофьорка се вряза с колата си в тълпа по време на фолклорен фестивал, предадоха ДПА и БТА.

От службата за спешна помощ съобщиха, че петима са транспортирани в болница със сериозни наранявания след вчерашния инцидент във Виланова де Аруса в северозападна Испания. 14-годишно момче е получило тежък вътрешен кръвоизлив. Държавната телевизия съобщи, че броят на пострадалите е по-голям, като посочи, че най-малко 12 души са били ранени.

Според официални лица не е ясно какво точно е довело до инцидента, който е станал около 23:30 ч. вечерта в неделя.  Изглежда, че шофьорката, която е на около 80 години, е загубила контрол над превозното средство, съобщи Ер Те Ве Е. Съпругът ѝ е седял до нея на предната седалка на смарт автомобила, който внезапно се е врязал в палатката на фестивала, съобщиха служители. Двамата пътници в автомобила са били задържани от полицията. Води се разследване.

Фестивалът се е провеждал по случай деня на светеца-покровител на града Сан Мигел де Дейро. На празника идват много хора от близките райони.