0

С лужителите на реда в американския щат Уисконсин решиха да повдигнат обвинения срещу 10-годишно момче, заради смъртта на майка му, квалифицирайки ги като обвинение срещу възрастен, което е изключителна рядкост в САЩ.

На първия разпит той разказал, че е стрелял случайно, като се е прицелил в стената. Но роднини заявили пред полицията, че детето е склонно към избухливост и е известно, че малтретира домашни любимци.

По-нататъшното разследване разкрило, че 44-годишната Куиана Ман е била простреляна в главата с директен изстрел. Веднага след инцидента момчето събудило сестра си, която се обадила в полицията.

Властите били много изненадани от реакцията на 10-годишното дете, което не проляло и една сълза за убитата си майка и още на втория разпит признал, че й бил ядосан, защото му забранила да си купи каска за виртуална реалност.

Момчето ще бъде обвинено в убийство като възрастен. Той вече се намира в специална колония за непълнолетни. Ако съдът го признае за виновен, той ще лежи поне 60 години в затвора.