0

И нтервюто американския журналист Тъкър Карлсън ще бъде излъчено на 9 февруари в 01:00 часа българско време. 

Ден преди това Карлсън публикува видео съобщение в социалните мрежи на фона на кулите на Кремъл и катедралата Христос Спасител, в което обяви предстоящо интервю с ръководителя на Руската федерация. Журналистът посочи, че е решил да проведе интервюто, защото много американци нямат представа какво се случва в Русия и Украйна.

ВСИЧКО Е ЯСНО: Скандалният журналист Тъкър Карлсън в Москва за интервю с Путин

Късно вечерта журналистът бе изведен през задния вход на  московския хотел “Четири сезона”, за да избегне въпросите на своите колеги. Малко по-късно Тъкър Карлсон напусна Русия с полет от летище “Шереметиево” с полет за сръбската столица Белград. 

Според бившия разузнавач на САЩ Скот Ритър интервюто на Карлсън ще се превърне в информационна бомба. “Това интервю ще е епично”, възкликна американският анализатор Алекс Джонс.  

В БИТКАТА ЗА БЕЛИЯ ДОМ: Тръмп кани топ журналист за вице, ако спечели изборите догодина

Междувременно в Европейския съюз се чуха призиви на Тъкър да бъдат наложени санкции. В негова защита пръв скочи космическия предпремач Илон Мъск. 

“Евентуалното въвеждане на санкции от страна на Европейския съюз срещу журналиста Тъкър Карлсън заради интервю с Владимир Путин ще обиди сериозно гражданите на САЩ”, заяви милиардерът. “Ако това се окаже вярно, това е много тревожно“, защото „можете да се съгласявате с Тъкър или не, но той е страхотен американски журналист и подобни действия ще обидят силно американската общественост ”, заключва той. 

Консервативният блогър Иън Чонг предупреди, че журналистът може да повтори съдбата на Джулиан Асанж, тъй като много политици в Съединените щати поискаха ареста му.