0

П ървата дама на САЩ Джил Байдън е дала положителна проба за коронавирус. Тестът на президента Джо Байдън е отрицателен, предаде Ройтерс, като се позова на Белия дом.

Той съобщи в изявление, че 72-годишната съпруга на държавния глава е с леки симптоми. Тя ще се лекува в семейния дом в щата Делауер.

Джил Байдън за последно се зарази с COVID-19 през август миналата година, припомня Ройтерс. Президентът на САЩ се готви да отпътува за Индия, където през уикенда да участва в срещата на върха на Г-20.

80-годишният Джо Байдън, който обяви, че ще се кандидатира за преизбиране през ноември догодина, тази седмица ще се подлага редовно на тестове и ще следи за симптоми. За последно стопанинът на Белия дом се зарази с коронавируса през юли миналата година.

Демократът е най-възрастният американски президент, борещ се за втори мандат и някои републиканци твърдят, че той е прекалено възрастен за поста. Съюзници на Байдън от своя страна отхвърлят тези твърдения и казват, че държавният глава все така е годен за поста, отбелязва Ройтерс.