0

С евернокорейският лидер Ким Чен Ун е дал заповед на армията да засили ученията, за да е подготвена за „истинска война“, съобщиха днес държавни медии в КНДР, предаде Ройтерс.

Ким е дал заповедта, след като е наблюдавал артилерийско учение, което доказало способността на страната да противодейства в условията на „истинска война“.

КНДР вчера изстреля балистични ракети с малък обсег от западното си крайбрежие, съобщи южнокорейската армия и добави, че анализира вероятността Северът да е изстрелял няколко ракети едновременно от един и същ район.

Севернокорейската информационна агенция КЦТА предаде, че военна част, обучена за „ударни мисии“, е изстреляла „мощен залп“ по цели в морето и е демонстрирала способността си „да противодейства в истинска война“.

Ким е инспектирал действителната боеготовност на осма щурмова рота.

КЦТА подчертава, че Ким е изтъкнал, че щурмовите военни подразделения трябва да са прецизно подготвени до съвършенство за изпълнение на двете си стратегически мисии. Първата – за възпиране на война, и втората – за поемане на инициативата във война, което ще се осъществи чрез непрекъснато засилване на различни симулативни тренировки за истинска война.

Последното ракетно изстрелване от КНДР беше извършено в навечерието на мащабните съвместни военни учения „Фрийдъм шийлд“ („Щит на свободата“) на САЩ и Република Корея.

По данни на южнокорейската агенция „Йонхап“, севернокорейските ракети са били изстреляни по посока на Жълто море от района на град Нампхо, предаде ТАСС.