2

З вукът на апокалипсиса се разнесе из цяла Русия, след като Владимир Путин наду сирените предупреждаващи за ядрена атака.

Руският президент тествал сирените, които достигат до всяко кътче на страната и до всеки гражданин, на фона на нарастващи страхове от тотална ядрена война.

Путин плаши Запада с червеното копче!

Милиони руснаци се събудили от звука, който биха се страхували най-много да чуят - Страшния съд, пише The Sun.

Руското министерство на ситуациите обяви, че ще се проведе извънреден национален тест. Подразбира се, че системата е както за масови извънредни ситуации, така и за подготовка на населението в случай на ядрена атака.

ОТ ЦВЯТ НА ЦВЯТ: Путин се залюби с Барби! (СНИМКА)

След инвазията на Русия в Украйна преди две години, 71-годишният Путин и групата му приближени засилиха заплахите си за ядрена война срещу Запада и НАТО.

Заканите включват обещание Обединеното кралство да бъде заличено от картата заради подкрепата към Украйна.

Миналата седмица Русия тества ядрена ракета, която е 30 пъти по-мощна от ядрената бомба, хвърлена над Хирошима през 1945 г.

Путин: 95% от ядрените сили на Русия са модернизирани

Ракетите "Ярс" - известни на силите на НАТО като SS-29s, могат да достигнат скорости от малко над 32 000 км в час. Те могат да носят ядрени бойни глави с мощност до 500 килотона.

Смята се, че Русия разполага с повече от 150 ракети "Ярс" и имат близо 6000 ядрени бойни глави.

Тестването на сиганлизацията за ядрена атака се случва само няколко дни, след като руският президент отправи предупреждение към Запада, че би натиснал червеното копче, ако НАТО изпратят войски в помощ на Украйна.

АПАРТАМЕНТИ, КОЛИ, АКЦИИ: Оповестиха имането на Путин!

Руският владетел визираше изявлението на френския президент Еманюел Макрон, че не може да изключи изпращането на войски на НАТО в Украйна - твърдения, които други съюзници от Алианса бързо отхвърлиха.

Неговите заплахи са на фона и на президентските избори в страната. Путин се бори за трети пореден мандат. Ако спечели, ще управлява Русия поне до 2030 г.