0

П арламентът на Република Северна Македония одобри новото коалиционно правителство на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) и две по-малки албански партии, с министър-председател Димитър Ковачевски.

Парламентът на Република Северна Македония одобри новото коалиционно правителство на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) и две по-малки албански партии, с министър-председател Димитър Ковачевски.

Утре се очаква визита на българския премиер Кирил Петков в Скопие. „Очаквам заедно да работим за нов конструктивен диалог и разбирателство в интерес на двустранните ни отношения, чието развитие е от голяма полза за гражданите на България и на Република Северна Македония”, написа Петков в социалните мрежи.
Петков се надява, че по време на визитата му ще бъде договорено създаването на пет работни групи - по икономика, култура, инфраструктура, европейска интеграция и история. Петков е уточнил, че критерии за работата на групите няма да бъдат сроковете, а крайните резултати. Той е заявил, че няма да отиде в Северна Македония с анекс към Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, а с градивен тон и готовност за ново начало.