П ътник от първа класа, за който се твърди, че е отказал да носи маска, е прекъснал полета на American Airlines за Лондон в сряда вечерта и е накарал пилота да се върне обратно в Маями, за да може клиентът да бъде свален от самолета, казаха служители на полицията и авиокомпанията.

Пътник от първа класа, за който се твърди, че е отказал да носи маска, е прекъснал полета на American Airlines за Лондон в сряда вечерта и е накарал пилота да се върне обратно в Маями, за да може клиентът да бъде свален от самолета, казаха служители на полицията и авиокомпанията.

Полет 38 на American Airlines е бил със 129 пътници и 14 членове на екипажа на борда. Той е бил над Атлантическия океан, когато се твърди, че пътникът е отказал да се подчини на инструкциите да носи маска.

Полицията е чакала на летището, когато самолетът се е приземил обратно в Маями. След това полицията изведе пътника от самолета без инциденти, заяви полицейски служител. От American Airlines съобщиха, че до приключване на разследването този пътник е включен в списъка на хората, на които е забранено да летят с авиокомпанията.